2021 Мобилности по програма Еразъм +

Учители и ученици от ИСУ „Отец Паисий“ участваха в две транснационални срещи по два от проектите си по програмата Еразъм +.

В град Пулави, Полша се проведе първа среща по проект „Inspire Music with English“.

Учители от шест страни – България, Латвия, Полша, Северна Македония, Турция и Франция обсъждаха целите и задачите на проекта, представяха своите училища и образователни системи, посетиха часове по английски, немски и испански език, музика и математика.

Планираната среща завърши успешно с посещение на исторически и културни забележителности в градовете Пулави, Люблин и Варшава.

По проект „Sing and Dance your Roots“ се проведе втора транснационална среща . Участници от България, Гърция, Румъния и Франция бяха топло посрещнати от домакините от музикалното училище в град Чистернино, Италия.

В рамките на една седмица учители и ученици изпълняваха свои фолклорни песни и танци и разучаваха традициите на своите партньори. Групата от ИСУ „Отец Паисий“ – двама учители и осем ученици от 9, 10, 11 и 12 А и Б клас представиха песента „Лудо младо“ и традиционно право хора.

Участниците имаха възможност да посетят и да се насладят на някои от забележителностите на южна Италия – Алберобело – „красивото дърво“ на Пулия. Малко градче, което е известно със своите уникални сгради – трули, които са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Визита продължи с посещение на град Таранто, основан от спартанците, известен с своята богата история още от епохата на Древна Гърция, разположен на бреговете на две морета – Йонийско и Тиренско и бароковия град Мартина Франка.

Заключителен концерт и тържествен парад из уличките на Чистернино, на които участниците в проекта дефилираха с традиционни фолклорни носии, отбелязаха края на срещата.

Публикувано в 2021/2022 с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *