Работна среща в Рига – Латвия

Учители и ученици от ИСУ „Отец Паисий“ участваха в пета поредна среща в град Рига, Латвия по проект „Вдъхнови музиката с английски“ („Inspire Music With English“ ) по програмата Еразъм +.

В рамките на една седмица (06.02. – 11.02.2023 година) участници от пет страни – България, Латвия, Полша, Северна Македония и Франция изпълниха успешно своята мисия – да участват в концерт, на който да представят общи изпълнения на три популярни рок парчета  – “Imagine“ на Джон Ленън,  “Stand By Me” на Бен Кинг и “We Will Rock You” на Куийн.

Партньорите имаха възможност да посетят някои интересни забележителности – Рундалския дворец – архитектурен паметник от епохата на барока в Латвия, известен като Малкия Версай, топ секретния съветски бункер в градчето Лигатне, намиращ се на 9 метра под земята и превърнат в място за посещение на туристи, средновековния замък Цесис, построен през 13 век от рицарите на Тевтонския орден, Латвийския парламент – Сейм.

Срещата завърши с тържествено връчване на сертификати и посещение на „Лебедово езеро“, балетна класика от Пьотър Чайковски в Латвийската национална опера и балет.

Публикувано в 2022/2023, проекти с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *